Kas

2021 YKS sınavında Türkiye genelinde başarı gösteren öğrencilerimiz Bağcılar Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

Sayısalda İlçe;

1. si Murat YILMAZ

2. si Erdem GÜLER

3. sü Hasan Emir DOĞAN

EŞit Ağırlik İlçe;

3. sü Süleyman TÜRKMEN

Sözel İlçe;

2. si Kadir ÖZTÜRK

Okul Bİrincimiz Merve İNAN

Eğitime ve  başarıya verdikleri destekten dolayı Bağcılar Belediyesi ve Belediye Başkanımız Lokman ÇAĞIRICI Bey'e teşekkür ediyoruz

Din kültürü öğretmenlerimiz Yasemin ÇELİK ve Tuğçe GÜNDOĞAN eşliğinde öğrencilerimizle Ayasofya Camii ile  Eyüp Sultan Camii ve Türbesini ziyaret ettik.

LÖSEV Halkla İlişkiler Müdürü Sayın Şerife Merkit KİREMİTÇİ Hanımefendi okulumuzda farkındalık eğitimi vermiştir. Kendisine NEAL ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

"Hz. Peygamber'i anmaktan anlamaya" düsturuyla gelişen; Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda bir program gerçekleştrilmiştir.

Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi bünyesinde düzenlenen "Kitap Kardeşim Olur Musun- Kitap Kardeşliği" projemiz 5. yılında da devam etmektedir.

9. Sınıf öğrenci velilerimiz ile yapılan tanışma toplantılarının ardından 10. sınıf öğrenci velilerimiz ile de tanışma toplantılarımızı yapmaya başladık.

Eramus ekibimizi İngilizce Öğretmenlerimiz Özlem Çobanoğlu ve Besime Bostancı eşliğinde Letonya'ya uğurladık.

Öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere hazırlanan destek paketi "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" üzerinden erişime açıldı. Millî Eğitim Bakanlığı tüm sınıf ve kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime devam ederken öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere kaynak çeşitliliğini artırma kararı aldı. Karar çerçevesinde her ayın ilk haftası hazırlanan destek paketi açıklanacak. İlkokul 2. sınıftan 12. sınıfa, tüm öğrencilerin uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlanacağını kaydeden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5000 soruluk ilk paketin erişime açıldığını belirtti.

Öğrencilerimiz, Biyoloji Öğretmenimiz Nalan Karataş öncülüğünde okul laboratuvarımızda hayvan beynini inceledi.

Görsel Sanatlar dersi öğretmenimiz Birgül KAYA öncülüğünde oluşturulan kütüphane ve resim atölyesi öğrencilerimiz tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Öğretmenimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, NEAL ailesine hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Ailemize yeni katılan 9. sınıf öğrencilerimizin velileriyle yapılan tanışma toplantılarımız devam etmektedir.

Bugün 6 Ekim. İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 97. yılı. İşte 4 yıl 10 ay 23 gün süren işgal dönemi ve İstanbul'un kurtuluş sürecinde geçen günler... Tarih 13 Kasım 1918... İngiliz, Fransız, İtalyan, Yunan gemileri Boğaz'a girdi. 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul'a çıktılar.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Bilgi Güvenliği Derneği ve TÜGVA  bünyesinde 8-10 Ekim 2021 tarihleri arasında Siber Güvenlik Kampı düzenlenecektir. Öğrencilerimiz okulumuz katlarında asılı bulunan "Siber Güvenlik Kampı" konulu afişlerin sağ alt köşesinde bulunan barkod aracılığıyla başvuru yapabilirler.