İSTANBUL / BAĞCILAR - Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuz İngilizce öğretmenleri Özlem ÇOBANOĞLU ve Besime BOSTANCI'nın rehberliğinde hazırlanan Erasmus+ projesi kapsamında Romanya, Yunanistan ve Letonya'dan gelen misafirlerimizi ağırladık.

Mrt

"NEAL Kariyer Günleri" kapsamında 12. sınıf öğrencilerimizle Beykent Üniversitesi ziyaret edildi.

Mrt

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen "Söz Gençlerde" programında öğrencilerimiz Bağcılar Meclis Salonu'nda Edebiyat Öğretmenimiz Melike EROĞLU rehberliğinde "Spor ve Sosyal Hayatta Gençlik" konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Mrt

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver ; bu sessiz yığın, bir vatan kalbinin attığı yerdir.

18 Mart Çanakkale Zaferi programımızı gerçekleştirdik. Okulumuz tarih öğretmenleri Recep DOĞRU ve Yasin KILIÇ ile müzik öğretmenimiz Ceyda GÜNEN'e teşekkür ediyoruz.

Mrt

Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lİsesi olarak okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Ayben ACUN öncülüğünde öğrencilerimizle hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma İlçe Programının 101. Yılını kutladık.

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!..

DR. KEMAL NACİ EKŞİ ANADOLU LİSESİ

"BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ" Projesi

"Vatan Sevgisi Kutsaldır."

Projemizle Türkiye'de savunma hizmetinde görev yapan ileri bölge güvenlik güçlerine manevi destek veren mektuplar

yazarak kalbimizle onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve sürdürdükleri bu yüce görevde onlarla gurur duyduğumuzu ifade edebilmek hedeflenmiştir.

Bu projede amaç; öğrencilerde vatandaşlık bilinci, vatan sevgisi, millet olma bilinci, sosyal duyarlılık sahibi

olabilme, duygusal empati kurabilme gibi olguları oluşturarak kişilik gelişiminde bilinçli birey ortaya çıkarmaktır.

Proje Aşamaları

Gönüllü öğretmen ve öğrencilerle yıl boyunca yürütülen dört aşamalı projede;

➢ İlk aşamada görev başındaki güvenlik güçlerimize mektuplar yazıp gönderme,

➢ İkinci aşama gazilere ve şehit ailelerine mektuplar yazıp gönderme,

➢ Üçüncü aşama yakın çevremizdeki gazi ve şehit ailesi ziyareti,

➢ Dördüncü aşamada Edirnekapı Şehitliği ziyareti bulunmaktadır.

Projedeki faaliyetler ; gençlerimizdeki vatan, millet, bayrak gibi kutsal değerleri pekiştirme amaçlıdır.

İstanbul Bağcılar Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi Koordinatörlüğünde yürütülen "BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ" projesi

resmi makamlardan onay izinlidir.

İleri bölgede görev yapan (Doğu veya Güneydoğu bölgelerimizden) birlikler (Hakkâri Dağ ve Komando Tugayı

Komutanlığı, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı, Kayseri I. Komando Tugay Komutanlığı) ile okul müdürlüğü tarafından proje

için ilgili birimlerden onay alınmıştır.

Gazilere ve şehit ailelerine mektuplar, ziyaretler ve Edirnekapı Şehitliği ziyareti için okul müdürlüğü tarafından

TÜRKİYE GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ VAKFI ile bağlantı kurulmuştur.

Şbt

İngilizce  öğretmenlerimiz Name TASLAK ve Besime BOSTANCI öncülüğünde, E-Twinning kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan  E-Twinning panomuz güncellenmiştir.

Şbt

Okulumuz Kimya Öğretmeni Yeliz UTKU öncülüğünde yapılan,  9. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı "Periyodik Tablo" etkinliği sunuldu.

Ara

05 Aralık 2021 Pazar günü saat 12:00'da okulumuzda tüm kademelerdeki öğrencilerimize yönelik olarak veli toplantısı yapılacaktır. Tüm velilerimizin katılımını rica ederiz.

Kas

Kas

Bağcılar Müftüsü Celal BÜYÜK hocamız ve müftülük personeli hocalarımızın katkılarıyla ertelenen Mevlid-i Nebi programımızı gerçekleştirdik. Katkılarından ötürü NEAL ailesi olarak kendilerine teşekkür ediyoruz.